Kuvausoperaatio Hannu ja Kerttu & Lumikuningatar

Vihdoin ja viimein sain aikaiseksi uuden kuvausreissun! Edellisestä on aivan liian kauan ja olen istunut toimettomana jo muutaman viikon kuviskoululla. Suunnitelmana oli alunperin tehdä kuvisreissu lauantaina, mutta sankka lumipyry esti aikeeni. Yllättäviä hankaluuksia on ollut myös löytää aukkoja siskoni tiiviistä harrastuskalenterista, mainitsemattakaan siskoni suostuttelemista Hannun asuun. Pojaksi pukeutuminen on ilmeisesti 10 vuotiaan tytön inhokkilistalla heti ensimmäisenä. Lasten kanssa työskenteleminen muutenkaan ei ole helppoa, lumi on kylmää, valo paistaa silmiin ja paikoillaan pysyminen on hankalaa. Toisaalta sadut kertovat lapsista, joten en halunnut tämän vanhempia malleja.
 Tällä kuvausreissulla kuvasin kaksi satua, ensin Hannun ja Kertun, sitten Lumikuningattaren.Ehdottomasti suosikkivaiheeni kuvausten suunnittelussa on vaatteiden valitseminen. Isäpuoleni sattuu olemaan töissä teatterilla joten olen päässyt hyödyntämään heidän pukuvarastojaan. Vie yllättävän paljon aikaa koluta läpi vaatteita vaatteiden jälkeen, etsiä täydelliset peruukit, kengät ja hatut. 
 Kuvauspaikkojen valinta käy helposti, sillä kuvia on tullut otettua ympäri Poria. Nämäkin otin Ruosniemen metsässä jossa olen jo useasti ottanut kuvia, esimerkiksi aiemmat Punahilkka kuvat. Kun rekvisiitta, vaatteet, kuvauspaikat ja mallit stailattu, on kuvien ottamisen aika. Kameran asetukset kuntoon ja menoksi. Olen ollut liikkeellä päiväsaikaan koska en tykkää käyttää salamaa kuvissani, haluan niistä mahdollisimman luonnollisen näköisiä. Muutamissa kuvissa käytin efektinä valkoista harsoa, jonka asetin kameran linssin eteen.
 Operaatio onnistui hyvin, sain loistavaa materiaalia päättötyötä varten, joka alkaa olla jo hyvässä vaiheessa. Mielessäni on myös herännyt ajatus tehdä neljän kuvan sarja. Kuvissa voisi jollakin tavalla näkyä myös neljä vuodenaikaa. Ehkä. Katsotaan mitä ideasta syntyy. Nyt takaisin kuvien muokkailun pariin!
Vierailevana tähtenä: Inka
Ei niin mielissään oleva Hannu
Hymy palasi huulille Lumikuningattaren kauniin mekon myötä.
Kameran väärällä puolella.